top of page

Vakantie met toestemming van je ex

Het is vakantie en je gaat lekker op reis met de kinderen. Maar heb je wel toestemming van je ex?

Wanneer het gezag over jullie minderjarige kinderen bij jullie beiden berust, dan mag je niet zo maar op reis met die kinderen. Je hebt toestemming van de andere ouder nodig. Dat geldt ook als het gezag alleen bij de ex-partner berust. Bij de grens vindt controle op deze toestemming plaats. Zorg daarom dat je een toestemmingsformulier bij je hebt!

Op het toestemmingsformulier moet worden ingevuld waar de kinderen naar toe gaan en wanneer zij waar zullen verblijven. Ook moet je contactgegevens invullen, zodat je bereikbaar blijft. Het formulier moet vervolgens worden ondertekend door de gezagdrager die niet met de kinderen op reis gaat. Zonder toestemmingsformulier kun je geweigerd worden aan de grens.

Als je reist naar, door of vanuit een land buiten de Schengenzone, gelden mogelijk nog aanvullende regels voor het alleen reizen met een minderjarige. Het kan dus zo zijn dat er meer of anders nodig is dan het toestemmingsformulier. Informeer bij de ambassade of het consulaat van het betreffende land. En als je met de kinderen naar een land gaat waarvoor een visum nodig is, dan moeten beide gezagdragers toestemming geven voor de aanvraag daarvan.

Om onduidelijkheid, discussies of ruzies over vakanties zo veel als mogelijk te voorkomen is het verstandig om in het ouderschapsplanafspraken over de vakantieperiodes op te nemen.

Geeft je ex geen toestemming? Of wil je goede afspraken in het ouderschapsplan? Neem dan contact met mij op.

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page