top of page
Coffee Shop Owner

Ondernemers

Gevolgen van de scheiding voor je bedrijf

Moet ik mijn onderneming delen?

Wij zijn sterk in ‘normale’ zaken. Ook staan wij bekend om de manier waarop we financieel of juridisch ingewikkelde zaken oplossen. Dat onderscheidt ons kantoor van andere kantoren. Denk bijvoorbeeld aan complexe scheidingen of erfrechtzaken waarbij jij of jouw echtgenoot ondernemer is, een eigen zaak heeft of over (aandelen)vermogen beschikt.

Voor ondernemers is het familierecht niet alleen van persoonlijk belang, ook de zakelijke belangen van de onderneming komen bij bijvoorbeeld een echtscheiding in het geding. Ondernemers of hun partners merken deze impact meestal veel te laat, en zien zich pas bij de rechter geconfronteerd met de verstrekkende gevolgen. Daarom doe je er als ondernemer of partner van een ondernemer verstandig aan om de gevolgen voor de zaak vooraf met ons in kaart te brengen en een strategie te bepalen.

Het is belangrijk om je van te voren te realiseren of je je eigen onderneming wilt delen met je partner wanneer jullie ooit uit elkaar gaan. Als dit niet zo is zul je daarvoor de nodige maatregelen moeten treffen. 

Het is van belang dat je écht ervaren advocaten en mediators inschakelt. Juist als het een juridisch of financieel ingewikkelde zaak betreft waar je als ondernemer of vermogende particulier bij betrokken bent. We hebben als advocaten en mediators van Bootsma Lamme allebei meer dan 20 jaar ervaring. En we kunnen procederen als geen ander, maar het is de vraag of een rechtszaak altijd verstandig is. Soms biedt stevig onderhandelen gewoon meer resultaat met minder negatieve gevolgen, ook voor de kinderen.

Wij adviseren u graag als ondernemer.

bottom of page