top of page

Over Mathilde

  • LinkedIn
764A0919.JPG

Advocaat &  mediator in familie- en erfrecht

"Van nature ben ik een bemiddelaar, ik zie snel twee kanten van de zaak. Wat niet wegneemt dat ik strijd voor een cliënt. Maar vaak kan je meer bereiken als je snapt wat het belang is van de ander. Ik hoor van cliënten dat ze zich prettig voelen bij mijn werkwijze en dat ik echt voor hen ga. Ik zie dat als een enorm compliment, maar dat betekent niet dat ik precies doe wat cliënten vragen; mijn specifieke expertise is juist de reden waarom ze bij mij aan tafel zitten. Net als mijn vermogen om te luisteren en het verhaal van mijn cliënten om te zetten in stappen. Op die manier begeleid ik hen waar ik kan. Ik deins niet terug voor obstakels, zowel in een procedure als bij mediation. Het motiveert mij juist om alternatieve wegen te bewandelen.

 

Naast mijn werk bij BootsmaLamme advocaten verricht ik werkzaamheden voor onze specialisatie vereniging Vfas. Als regiocoördinator zorg ik er met twee andere familierecht advocaten voor dat er in de regio intervisie bijeenkomsten en lezingen georganiseerd worden.

 

Ter ontspanning loop ik hard met vriendinnen en zeil ik graag samen met mijn gezin in Friesland. Ik woon in Haarlem en vind het heerlijk om met mooi en juist ook wanneer het minder mooi weer is op het strand te zijn. Lopen langs de zee en kijken naar de zee heeft een positief effect op mij en dit zorgt er voor dat ik weer oplaad."​

Rechtsgebieden

mr. M. Bootsma heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgde rechtsgebieden geregistreerd:

Personen- en Familierecht: bijzonder curator, (echt)scheiding, alimentatie, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, mediation, ouderschap, erkenning en erfrecht. Deze registratie verplicht de advocaat elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.​

Artikel Financieel Dagblad. 

Er staat een interview met Mathilde Bootsma in het Financieel Dagblad.

bottom of page