top of page

Wettelijke indexering 2024 bekend: pas zelf tijdig uw alimentatiebijdrage aan!

De wettelijke indexering waarmee de kinder- en partneralimentatie per 1 januari 2024 moet worden verhoogd is 6,2 %. De alimentatie moet je zelf aanpassen. Alimentatie betaal je vooraf dus de alimentatie voor januari 2024 moet je bij de betaling in eind december 2023 al verhogen.


Hoe hoog wordt het nieuwe bedrag?

Het nieuwe alimentatiebedrag voor 2024 bereken je door de maandelijkse alimentatie van 2023 te vermenigvuldigen met 1,062.


rekenvoorbeeld:

Alimentatie 2023 € 300,- per maand;

Indexatie 6,2%

Alimentatie 2024 € 300,- x 1,062% = € 318,60


Een andere handige tool om de indexering te berekenen kan je vinden op de website www.LBIO.nl


Geen indexering

De verhoging door de indexering is overigens niet van toepassing als de wettelijke indexering in onderling overleg is uitgesloten.


Alimentatie aanpassen zonder wettelijke indexering

Behalve de wettelijke indexering, kunnen er ook andere nieuwe situaties denkbaar zijn die kunnen leiden tot een ander alimentatiebedrag. Door nieuwe omstandigheden (verhuizen, trouwen, geboorte, wijziging inkomen, verliezen baan, arbeidsongeschikt) kan het zijn dat de alimentatie moet worden aangepast. Laat uw alimentatiebijdrage daarom met regelmaat controleren.


Vragen?

Heb je vragen over de alimentatie, dan kunnen wij jou hierover adviseren. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of advies.


Kommentarer


bottom of page