top of page

Dag van de scheiding

Op de Dag van de Scheiding (13 september 2019) opent LAMME FAMILIERECHT & MEDIATION (net als veel andere vFAS-kantoren) haar deur van 9:00 – 17:00 uur om informatie te geven over scheiden. Belangstellenden kunnen dan vrijblijvend informatie krijgen over onder andere alimentatie, scheiden met kinderen, boedelverdeling en scheiden met een eigen huis.

Spijt van financiële afspraken na een scheiding: het komt heel vaak voor. Recent onderzoek in opdracht van Aegon en de vFAS wijst uit dat maar liefst 40% van de mensen die gescheiden zijn, bij nader inzien liever andere financiële regelingen had getroffen.

Financieel goed advies bij de scheiding

Daarom staat de Dag van de Scheiding dit jaar in het teken van scheiden en financiën. Een goede en adequate begeleiding bij echtscheidingen blijkt immers essentieel om ex-partners een goede start te laten maken ná een scheiding. Goed advies over geldzaken vormt een belangrijk onderdeel.

Dag van de Scheiding 2019

De Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) organiseert sinds 2010 jaarlijks de Dag van de Scheiding. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 13 september. Met de Dag van de Scheiding wil de vFAS landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Waarom deze dag in september wordt gehouden? Omdat op 15 september 1796 in Nederland de allereerste echtscheiding werd uitgesproken. Sinds 2010 wordt door de vFAS op of rondom deze datum de Dag van de Scheiding georganiseerd.

Gratis advies en scheidingscheck

Op de Dag van de Scheiding openen de vFAS-kantoren in heel Nederland hun deuren om informatie te geven over scheiden. Belangstellenden kunnen dan informatie krijgen over onder andere alimentatie, scheiden met kinderen, boedelverdeling en scheiden met een eigen huis.

Wilt u meer weten over scheiden? Of een gratis scheidingscheck laten uitvoeren? Kom dan 13 september gerust langs of neem contact met mij op voor meer informatie.

bottom of page